web analytics
Huisartsenpraktijk Volendam

Informatie reizigersadvies

Gaat u binnenkort op reis? Dan wilt u dat natuurlijk goed beschermd doen. De huisartsenpraktijk is gecertificeerd voor het geven van reizigersadviezen. Wij kunnen u dus van een juist advies voorzien. Verder is de praktijk aangesloten op het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en bij de stichting Travel Doctor. Wilt u alvast meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij een verre reis, surf dan naar www.traveldoctor.nl.

Informatie reizigersadvies

Als u het Intake formulier hebt ingevuld, kunt u het faxen naar de praktijk, afgeven aan de balie of mailen naar praktijkpasdeloupdevries@ezorg.nl. De assistente zal onder begeleiding van de huisarts voor u een reisadvies opstellen. Van dit advies wordt u zo snel mogelijk telefonisch op de hoogte gesteld. Houdt u er rekening mee dat diverse vaccins ruim van te voren gezet moeten worden. Levert u het intakeformulier dus minimaal 3 weken, het liefst 4-6 weken, voor vertrek in.

Kosten Intake Reis en vergoeding

Een reizigersadvies bestaat uit twee delen: het uitzoeken van het advies en de te geven vaccinaties. Aan het reizigersadvies zijn advieskosten verbonden. Daarnaast komen er kosten bij voor de te geven vaccinaties.

Met ingang van 1 januari 2015 gelden voor alle zorgverzekeraars de volgende kosten:

Consult reizigersadvies € 19,95
Herhaalconsult (dit betreft consulten binnen 1 jaar voor dezelfde serie) € 9,95
Vaccinatiepaspoort € 3,95
DTP-vaccin € 22,95
Buiktyfus-vaccin € 32,50
Gele koorts-vaccin € 39,50
Hepatitis A-vaccin € 51,95
Hepatitis A junior-vaccin € 36,75
Hepatitis B-vaccin € 36,95
Hepatitis A + B-vaccin € 56,75
Rabiës-vaccin € 67,95
Cholerastempel gratis

Wanneer blijkt dat er geen vaccinaties nodig zijn voor uw reis zullen de advieskosten voor kinderen tot 16 jaar niet in rekening worden gebracht. Vanaf 16 jaar worden de advieskosten altijd in rekening gebracht, ongeacht of er vaccinaties nodig zijn of niet.

Omdat iedere ziektekostenverzekering de afwikkeling van de kosten voor vaccins anders regelt, vragen wij u voor de vaccins altijd contant of met pin bij ons in de praktijk te betalen. U krijgt van ons na betaling een nota mee om bij uw zorgverzekeraar te declareren. U kunt eventueel bij uw zorgverzekeraar informeren of deze de kosten van vaccins (helemaal of gedeeltelijk) vergoedt.

De assistente die u belt met het reizigersadvies zal u een indicatie kunnen geven van de kosten. Wij geven u deze informatie zodat u niet achteraf geconfronteerd wordt met onverwachte kosten.

NHG geaccrediteerde praktijk