web analytics
Huisartsenpraktijk Volendam

Reizigersvaccinatie

Gaat u binnenkort op reis? Dan wilt u dat natuurlijk goed beschermd doen. De huisartsenpraktijk is gecertificeerd voor het geven van reizigersadviezen. Wij kunnen u dus van een juist advies voorzien. Verder is de praktijk aangesloten op het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en bij de stichting Travel Doctor. Wilt u alvast meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij een verre reis, surf dan naar www.traveldoctor.nl.

Informatie reizigersadvies

Als u het reizigersvaccinatieformulier hebt ingevuld, kunt u het langsbrengen bij de praktijk en afgeven aan de balie of mailen naar praktijkpasdeloupdevries@ezorg.nl. De assistente zal onder begeleiding van de huisarts voor u een reisadvies opstellen. Van dit advies wordt u zo snel mogelijk telefonisch op de hoogte gesteld. Houdt u er rekening mee dat diverse vaccins ruim van te voren gezet moeten worden. Levert u het intakeformulier dus minimaal 3 weken, het liefst 4-6 weken, voor vertrek in.

Kosten Intake Reis en vergoeding

Een reizigersadvies bestaat uit twee delen: het uitzoeken van het advies en de te geven vaccinaties. Aan het reizigersadvies zijn advieskosten verbonden. Daarnaast komen er kosten bij voor de te geven vaccinaties.

Wanneer blijkt dat er geen vaccinaties nodig zijn voor uw reis zullen de advieskosten voor kinderen tot 16 jaar niet in rekening worden gebracht. Vanaf 16 jaar worden de advieskosten altijd in rekening gebracht, ongeacht of er vaccinaties nodig zijn of niet.

Op dit moment hebben wij zelf weinig tot geen vaccinaties in voorraad, wij zullen hiervoor een recept doorsturen naar de apotheek. De apotheek besteld deze vaccinatie(s) voor u, en de vaccinatie(s) betaald u direct bij de apotheek.

Indien wij het vaccin wel in voorraad hebben vragen wij u de vaccinaties hier contact of per pin direct te betalen omdat iedere ziektekostenverzekering de afwikkeling van de kosten voor vaccins anders regelt. U krijgt van ons na betaling een nota mee om bij uw zorgverzekeraar te declareren. U kunt eventueel bij uw zorgverzekeraar informeren of deze de kosten van vaccins (helemaal of gedeeltelijk) vergoedt.

De assistente die u belt met het reizigersadvies zal u een indicatie kunnen geven van de kosten. Wij geven u deze informatie zodat u niet achteraf geconfronteerd wordt met onverwachte kosten.

NHG geaccrediteerde praktijk